torstai 2. helmikuuta 2012

Sijaisvanhemmat ja sijoitettu lapsi

Tässä alkuun muutama kuva tänhetkisestä vierashuoneesta. Täällä on edellisten omistajien jäljiltä vielä tapetit, mutta kesällä olisi tarkoitus kaivaa hirret täältäkin näkyviin. Alakerran makkareiden hirret saavat myös valkoisen värin pintaansa kesällä.Olenkin jo aikaisemmin kertonut aikeestamme ryhtyä sijaisperheeksi.
Viime vuoden maalis-huhtikuussa (muistaakseni) saimme Pride-valmennuksesta paperit ja olimme ns. sopiva perhe tähän työhön.
Valmistumisen jälkeen meillä oli muutto ja remontti, ilmoitimme tällöin, että rauhoitamme tilanteen ja kesän jälkeen olemme valmiit etenemään asioissa.
Loppukesästä meille ehdotettiin 10v. poikaa. Asia tyssäsi siihen, että hänen terapia oli meiltä noin 200km päässä ja siellä olisi pitänyt käydä kerran viikossa. Terapeutti oli sitä mieltä ettei terapiapaikkaa saa vaihtaa ja me jäimme odottamaan seuraavaa...
Syksyllä meille tarjottiin sisaruksia. Tässä edettiin jo sosiaalityöntekijöiden meillä käyntiin saakka. Ongelmaksi muodostui tässä meidän ammatit ja näiden lasten vanhempien menneisyys/nykyisyys ja todennäköisyys törmätä meidän heihin työn kautta oli liian suuri, sillä meidänhän pitää tehdä yhteistyötä siviilissä ja näin ollen ammattimme olisi saattanut hankaloittaa tätä yhteistyötä suuresti.
Nyt ollaan siinä tilanteessa, että ensi viikolla todennäköisesti tapaamme juuri 11v. täyttäneen pojan. Sitä seuraavalla viikolla hänen vanhempansa. Sosiaalityöntekijät kävivät jo meillä ja kaikki osapuolet olivat valmiita etenemään.
Tapaamisten jälkeen asiat ilmeisesti etenevät vauhdilla jos kaikki menee hyvin. Tätä tietenkin toivomme suuresti! Vielä kuitenkin voi tulla mutkia matkaan...
Palaan tietenkin linjoille kertomaan asioista, tämä blogi kuitenkin koittaa säilyttää pääaiheen eli sisustuksen ;)

Ihanaa pakkaspäivää, meillä mittari hipoo 25 astetta. Kaikki lapset ovat kotosalla, kaksi kipeenä... Olen pessyt pikkuhiljaa koko taloa, kova pesänpuunausvietti meneillään, ei paha! :)

14 kommenttia:

Pauliina kirjoitti...

Annan suuren arvon sille mihin olette alkamassa...tuollaisille suuri sydämmisille ihmiselle on tarvetta tässä maailmassa <3 Toivon että kaikki sujuu hyvin teillä <3

Pirteää pakkaspaivää!

Aseman laidalla kirjoitti...

Teillä on suuri sydän ja teidänlaisianne tarvitaan ♥♥

Täällä mennään vieläkin -30 asteessa, pienimmäinen meilläkin kipeänä, mutta elämä hymyilee silti.

Pidetään peukkuja!

Liisa kirjoitti...

Ihana vierashuone :)
Hienoa kun asiat etenevät..innolla oottelen kuulumisia taas! Zemppiä sinne..varmasti jänniä aikoja elätte!
Halauksia!

Tuija kirjoitti...

Ihanan blogin löysin ja jäin heti lukijaksesi ;-)

-Tuija-

Katsula kirjoitti...

Huone näyttää todella kivalta!

Ja kivalta kuulostaa että asiat etenee. Toivotaan että menee hyvin jatkossakin ja poika saa luonanne uuden kodin! Tsemppiä!

Reissuja ja romantiikkaa kirjoitti...

Mieletön juttu. Olette todella, todella suurisydämisiä ja ihania ihmisiä kun haluatte lähteä ja kykenette tuollaiseen mukaan. Annatte pojalle uuden elämän.
Ihanaa. Vierashuonekkin on aikas nätti, niinkuin muutenkin talonne. Sairastelua täälläkin..jo kaksi viikkoa.

Reissuja ja romantiikkaa kirjoitti...

Jatkoa vielä..omassa ystäväpiirissä on kaksi perhettä joilla on 3 -4 sijoituslasta. Alkuun oli paljon ongelmia, yksi lapsi tuli jo kaksi viikkoisena sijoitettavaksi, muut muutaman vuoden ikisenä. Arvostan ja kunnioitan näitä perheitä suuresti.
Voimia teille !

Krista kirjoitti...

Pauliina: Kiitos <3
Olen niin onnellinen ja tyytyväinen päätöksestämme ryhtyä tähän. Uskon, että menemme vaikeuksien kautta voittoon :)

Aseman laidalla: Kiitos <3
Iik mikä pakkanen teillä, ´meillä nyt 22 ja tuntuu ettei kestä enempää... ;) Ehkä tämä omakin flunassa tekee tähän tehtävänsä :(
Paranemisia sinne teille myös!

Liisa: Kiitos <3
Koitahan saada itsesi kuntoon ja kotiin sieltä sairaalasta! Jos olisin lähempänä tulisin maalaamaan sun projekteja, omat ei kiinnosta ollenkaan tällä hetkellä... Muut mielessä ;)

Tuija: Kiitos <3
Kiva, että miellytti ja kirjauduit lukijaksi! :) Koitan päivittää ahkerammin blogia, ettet sinä ja muut ole lukijanani turhaan...

Katsula: Kiitos <3
Tuota samaa toivomme täällä myös. Jos sijoitus toteutuu, valmistaudu kyselysähköpostiini, sinulla on tuoretta kokemusta tästä ikäluokasta ;)

Reissuja ja romantiikkaa: Kiitos <3
Saisi tämä sairastelu loppua jo, itsellä nyt flunssa päällä... No onneksi lapset alkavat olla kunnossa, mutta Elohiirellä oli todella sitkeä yskä.
Uskon, että täälläkin tulee isojakin vaikeuksia jos sijoitus toteutuu, mutta uskon myös kaiken palkitsevan ja ajan tekevän tehtävänsä, jolloin alkuvaikeudet laimenevat. Onneksi meilläkin on lähipiirissä sijaisperhe, jolta saamme varmasti paljon apua ja tukea alkuun.
Paranamisia sinne teille myös!

Hanna-Riikka kirjoitti...

Oi, annanpas minäkin suuren arvotukseni teille! Ihan super hienoa, että teidänlaisia ihmisiä löytyy.

Minä työskentelen ajoittain perheiden kanssa, joissa on lapsia sijoitettuna. Ihan joka ikinen kerta mietin perheestä lähtiessäni, että miten upean asian kanssa nämä vanhemmat jaksavat taistella, vaikka välillä ongelmia ilmeneekin. Lapselle se on niin paljon parempi vaihtoehto laitokseen sijoituksen tilalla tai usein jopa estää ylipäätään koko sijoituksen, kun joku oikeasti auttaa vanhempia jaksaminen kanssa.

Tilda kirjoitti...

Täällähän onkin mukavia uutisia:) Toivottavasti tämä juttu toteutuu ja pitkäaikainen toiveenne toteutuu!
Meilläkin sattunut yhtä ja toista noissa sijoitusjutuissa ja niinpä odottelemme edelleen...jännityksellä odotan lisää uutisia!

Krista kirjoitti...

Hanna-Riikka: Kiitos <3
Itselle tulee hyvä mieli jo ajatuksesta, että saa yhden lapsen pois laitoksesta. Toivottavasti kaikki nyt menee hyvin ja sijoitus toteutuu... :)

Tilda: Kiitos <3 Täällä jännittävät ajat meneillään kieltämättä. Tulen heti kertomaan kun asiat etenevät, mietin tuossa jo uuden blogin aloittamista, jossa voisi keskittyö pelkästään tähän...

Tuija kirjoitti...

toivottavasti tällä kertaa tärppää, onnea toivottelen ja toivon, että kaikki menee hyvin.
Ihanaa, että on ihmisä joilla on tilaa sydämessä. Teet arvokasta työtä.
Ihanan näköinen huone on noinkin, mutta ahh..hirret esille, kuulostaa tosi hyvältä kuitenkin.
Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle Krista.

KoivukujanRiikka kirjoitti...

Hei täälläkans yks hiekkapapern kuluttaja klikkautui lukijaksi :)
mitenhän en ole aikasemmin tänne löytänyt ?
Samoin kun muut arvostan sijaisvanhemmuutta! Se on totisesti lähimmäisen rakkautta !

PunainenTupa kirjoitti...

Toivottavasti saatte sijaislapsen. Meidän kohdalla kuitenkin ollut toivotonta, kun olemme hakeneet lasta Tampereen kautta. Siellä ei tunnuta saavan mitään aikaan.
Toivottavasti Teillä on jokin toinen aluetoimisto.

Peukkuja.