lauantai 17. huhtikuuta 2010

Tapahtui Marjamäen pajutilalla....

Minä, tyttäreni ja nuorimmainen joka on vauva lähdimme tänään ihanalle aamulehdessä mainostetulle kakkukahville Marjamäen Pajutilalle Kangasalle. Kuikas sitten kävikään, kahvit ja kakut jäi juomatta ja syömättä koska:
Olimme kiertäneet yläkerran, alakerran ajattelin jättää väliin ja olimme juuri menossa kahville & kakulle kun rouva (ilmeisesti paikan omistaja) tuli luoksemme ja sanoi, että rattaat (matkarattaat) pitää viedä ulos. Sanoin, että emme jaksa kantaa vauvaa sylissä kokoaikaa, sillä hän painaa jo 13kg. Ja muutenkin, MIKSI??? Koska heillä on esille laitto tällainen ja silloin hän esitteli yläkertaa käsillään... Makuuhuoneita tehty yläkerta täyteen ja paljon peittoja esillä, jotka likaantuvat. TÄH??? Rattaista??? Vauva 7kk istuu siellä vielä koskematta minnekkään ja tilaa oli siellä mennä niillä. Pajutilalla oli muutama asiakas meidän lisäksi, joten ahdasta ei senkään vuoksi ollut. Tyttäreni vielä työnsi rattaita, että äiti sai rauhassa katsella ja hyvin sujui, ei osunut ainoaankaan peittoon, eikä mihinkään muuhunkaan. NO tämä oli vain yksi heidän kriteereistään kiellolle kuulemma, muita minulle ei kuitenkaan kerrottu. Myöhemmin vielä mietin kuinka itse hipelöin joka peiton ja tyynyn, tulisiko kuitenkin käsistäni enemmän likaa kuin meidän ihka uusista matkarattaista, jotka eivät osuneet mihinkään....? JA lähtöä tehdessämme, tuli sisään kaksi pientä lasta joista toinen pomppasi suoraan ensimmäiselle sängylle :)
Rouva sanoi, ettei sano tätä pahalla, EI TIETENKÄÄN, kun sanoin heti tyttärelle, että lähdetään sitten kokonaan pois...
Ovella kysyin vielä tyttäreltä haluaako hän kakkua, jyrkkä vastaus oli heti: EN TOSIAAN! Hän loukkaantui, minä suivaannuin. En ole ennen rattailla/vaunuilla moisiin paikkoihin mennyt ja silloin kun vanhimmat oli vauvoja ei ollut rahaa tuollaisissa kierrellä, joten tällainen tuli TÄYTENÄ YLLÄTYKSENÄ... Voiko näin oikeesti tehdä, kieltää vaunuilla menemisen? Mieheni sanoi mielestäni hyvin kun kerroin tilanteen, että ompas kamalaa RASISMIA!
Kiinnitin sitten huomiota asiaan kun menimme Idikseen kahville ja kakuille, esim. Villa Rosmarin, joka on pieni paikka ja ihania tavaroita tulvillaan, ei kiellä rattailla menoa vaikkei sinne rattailla mahdukkaan, mutta kieltoa ei ole! Eikä ollut Pussukassakaan, jota ei Idiksessä enää ole. Eikä kyllä ole muissakaan putiikeissa joissa olen käynyt.
Miten vastaisuudessa menen pienen vauvan kanssa ostamaan sisustustavaroita, jos en saa mennä sisälle rattailla? En osta ollenkaan, roikotan huutavaa lasta hikisenä toisessa käsipuolessa, tilaan vaan netistä vai TÄH????? Mä olen ymmälläni, mutta ONNEKSI on niitä ihania putiikkeja mihin saa mennä rattailla.

9 kommenttia:

Tytti kirjoitti...

Ei voi olla todellista,ei saa viedä rattaita?entäs jos olis pyörätuoli onko niiltäkin asiakkailta pääsy kielletty?Todella huonoa mainosta,hyvä tietää että pitää varansa jos sinne eksyy..

Ira kirjoitti...

No johan on ollut... Uskomatonta!!!

Krista/Sisustus Villa Blanco kirjoitti...

Uskomatonta on, edelleen mietin sitä tapahtumaa ja ihmettelen! Ja juurikin jos miettii pyörätuolilla liikkuvia, eivätkö siis ole tervetulleita...?
Voin sanoa, että toisen kakkupaikan etsimme!

AnnaO kirjoitti...

Olipas myyjältä ilkeästi tehty :(
Hänellä ei ole varmasti omia lapsia, joten ei ymmärrä miten paljon helpompaa on kierrellä kun lapsi on rattaissa.

Unknown kirjoitti...

Aika erikoista... Jos halutaan tavaroita varjella, ajattelisi, että vähemmän pieni lapsi saa tavaroihin koskettua, jos on rattaissa, kun että esim. parivuotiaana kulkee kaupassa omilla jaloillaan kävellen. Oikeastaan jos haluaa laatia joitakin sääntöjä lapsien kanssa kaupassa liikkumiseen siitä näkökulmasta, etteivät tavarat sotkeennu lasten käsissä, olisi ehkä fiksumpaa vaatia kaikkia pitämään pienet lapset visusti rattaissa istumassa :)

Krista/Sisustus Villa Blanco kirjoitti...

Ja jos jotakin sotkee tai rikkoo kaupassa, siitä on korvausvelvollinen....
Harmittaa kun hyvä kakkupaikka pilasi itsensä näin! :(

sanna kirjoitti...

Hei. Olen täällä kauniissa blogissasi ensimmäistä kertaa, mutta ihan piti lukea tuo tarinasi pajutilalla tapahtuneesta. Sillä isosiskoni oli siellä kerran hetken töissä, voin kertoa että mukava ei ollut ja samaa olen muualtakin kuullut noista rattaiden viemisestä. Ihan uskomatonta ,poikotoin paikkaa!

Krista/Sisustus Villa Blanco kirjoitti...

Moi Sanna ja tervetuloa! :)
Jännä juttu kun itse pidin paikkaa kivana ostospaikkana ja hyvänä kakkupaikkana, niin nyt tapahtuneen jälkeen, kun ihmisten kanssa asiasta olen puhunut, todella monella on vain negatiivisia kokemuksia paikasta...

S kirjoitti...

Huh mitä syrjintää!

Saa sitten kakkunsa pitää, onneksi muualtakin saa kakkua=)